feb
22
17

Sportlov i Hemsedal 2017

Vi åkte till Hemsedal för andra året på raken. Förra året hade vi tur med snöfall och grym skidåkning off-pist. Detta året såg dock ut att bli lite sämre. Det var faktiskt bara runt 20 cm snö enligt förhandsrapporterna. Vi startade runt 0630 för att hinna med ett par åk direkt när vi kom fram. Restiden stannade på runt 6,5 timmar och när vi  kom fram blev vi positivt överaskade av hur bra det var i backarna trots alla farhågor om lite snö. Uppenbarligen så vet de hur man sköter en backe här. Vi såg dock inte en enda snökanon som var igång på hela veckan.

Om det var bra i backarna så blev iaf barnen ännu mer överaskade hur bra åkning det var i skogen. Här hade vi väntat oss barmark, men icke. Ok, det var inte djupsnö men alldeles tillräckligt för att man skulle kunna åka i princip var som helst mellan träden. Bara man var beredd på att det fanns enstaka stenar här och var. Hemsedal har grym skogsåkning. Inte massa granar som sticker ut grenar. Här är det mer minibjörkar av någon sort som gör att man kan svänga väldigt tight intill träden utan att fastna i nåt.

Dagarna flöt på i rask takt. Vi var i backen runt kl 0900 och körde på hela dagen fram till kl 17 eller 18. Sen var man trött. Riktigt trött. Några kvällar spenderade vi med vänner och after-ski och andra kvällar slöade vi framför vår gasdrivna brasa eller i närheten av vår bastu som stod på dygnet runt första dagarna =) Tror vi hade närmare 100 grader första natten på toaletten. Visade sig att jag missat sätta på timern på bastun och den stod alltså på hela natten non-stop. Något varmt kan jag meddela. Efter några dagar började det kännas i benen. Troligtvis hade det nästan räckt med fyra dagar här men det är väl bara jag som börjar bli gammal..

Det som är bra med Hemsedal är att man nästan alltid hittar tillbaka till samma ställe. Det är svårt att köra vilse och det finns en stor variation av backar som gör att man inte tröttnar så fort. Vi körde på nerför nästan alla backar minst en gång och barnen gjorde säkert det dubbla. Vi hade med oss snowboards till alla men vissa dagar så hyrde vi skidor. Det var inte jättemycket folk i backarna eller i liftarna. Vi hade blivit varnade för vecka 7 men det blev inte så farligt tycker jag. Några gånger hade man liften och backen helt för sig själv till och med. Jag fyllde år mitt i veckan. Vi firade detta med att åka till Hotel Skarsnuten där man serverar en helt gigantisk Gin Tonic som smakade helt underbart gott. Riktigt trevligt ställe.

hemsedal-norge-fotograf-0001 hemsedal-norge-fotograf-0007

TAGS:

FÖREGÅENDE SIDA
NÄSTA SIDA

Kommentera

SKRIV NÅGOT OCH TRYCK ENTER